Servei d'Acollides

El primer contacte és important, no tant pel resultat si no per la tranquil·litat del nou vingut.

L'atenció personalitzada el dia de la primera visita té com a objectiu determinar la naturalesa i situació del nou malalt o familiar. Si ets malalt, et derivarem primer al Cas més proper a casa teva, el que et toca per normativa (això si no has vingut aconsellat per ells), i si ets familiar t'aconsellarem de la millor manera perquè tinguis la més adequada informació de què has de fer a partir d'ara

Sentir-se extrany i desconegut en un món totalment nou és la forma més natural de començar aquest camí. Si no tens pràctica en tot això dels tractaments, et recomanem paciència i voluntad. Si, pel contrari, ja has passat algun cop per tot això, sabràs que és un procés llarg i, al principi, dur. Tant dur com poden ser-ho els resultats finals.

És important seguir unes passes lògiques abans de determinar un camí. Per exemple:

a)Coneixement del malalt/familiar/malaltia. Abast del mateix, situació de salut i, finalment, actitud davant del problema.
b)Explicació de la problemàtica: posada en coneixement de la realitat de la malaltia.
c)Derivació, en cas de necessitat, al Cas més proper al domicil·li.
d)Planificació de la ruta a seguir: explicació del funcionament dels grups i benvinguda.


De fet, no és tant fàcil com sembla. La pròpia reticència del malalt i la desconeixença del sistema de curació fan que, moltes vegades, no poguem actuar de forma tant fluida. Si més no, intentem seguir un sistema fiable i probat per ajudar als qui no saben molt bé com sortir-ne.